Zoeken

Lissabon - Vlaardingen: Ninja H2 SX Supercharge trip

De nieuwe Ninja H2 SX is volgens Kawasaki dé ultieme reisgenoot. Reden voor Vincent om na de launch van de H2 SX in Lissabon met de fiets van Portugal naar Nederland te rijden. In januari…

Freaks goes Stelvio deel 1: het avontuur

2775 kilometer. Zoveel staat er op de tweede tripmeter bij thuiskomst en dat is lang geen gekke score in vijf dagen, zeker niet als je bedenkt dat we in die vijf dagen ook nog tijd hebben gevonden om te eten, slapen, tanken, bier drinken en een kleine reeks Alpenpassen. Helemaal geen slechte score, maar we hadden dan ook helemaal geen slechte motoren om het mee te doen en eigenlijk, eerlijk gezegd, ook nog best een half oké plan vooraf.

Reizen: per Caponord naar Rome

We gaan al jaren naar Italië. Mooiste land van de wereld, roep ik altijd. Heel vroeger eens per BMW R75/6 gedaan, later alleen met de auto, vaak met caravan. Of nu en dan met het vliegtuig. Onze jongste zoon had het al eens vaker gevraagd. Hij schafte zich vorig jaar een Honda 600 CBF aan en wilde heel graag eens een lange trip maken. ‘Zullen we…?’ Goed voor de ervaring voor zo’n jongen en mits een tikje voorbereid een prachtige reis. Bij Piaggio in Breda waren ze zo goed me een Aprilia Caponord 1200 te lenen. Op de Noordkaap was ik al een paar keer geweest. Met de auto. Mooie reis erheen, maar aan die saaie kouwe kaap zelf heb ik nooit plezier beleefd. Aan bella Italia des te meer.

Reizen: veelomvattend Thuringen

Bij Thüringen denken wij motorrijders direct aan het Thüringer Wald, maar de Duitse deelstaat heeft veel meer in haar mars. Naast dat het grote namen als Bach, Luther en Goethe heeft voortgebracht heeft de deelstaat van de voormalige DDR, die op nog geen 500 km van Utrecht centraal in Duitsland ligt, door de eeuwen heen een sleutelrol in de Duitse geschiedenis gespeeld.