Zoeken

Test: Ducati Monster 1200 S Black on Black vs. Zero SR/F

Dromen doen we allemaal. Stel… Stel dat je 20 mille in je achterzak had zitten en je kon kiezen tussen een top-of-the-line Ducati Monster 1200 S Black on Black, of een elektrische Zero SR/F. Zou het een moeilijke keuze zijn?

Test: Kawasaki Z1000R vs. Z-H2

Dat Kawasaki met de 200 pk sterke Z H2 een Hypernaked van de buitencategorie op de markt heeft gezet als overtreffende trap van de Z familie, daarvan waren we sinds Las Vegas wel overtuigd. Maar dat het contrast met de Z1000R, het voormalige vlaggenschip van de Z familie, zó groot zou zijn hadden wij op voorhand niet gedacht.

Test: Moto Guzzi V85 TT Travel

“Wat is er zo lollig?”, vraagt mijn vrouw als ik mijn helm afzet. De onuitwisbare grijns op mijn smoel heeft echter niets met humor te maken. Van goedmoedige, motorkarakter, de prachtige Italiaanse styling, het geweldige comfort en het muzikale geronk van deze multifunctionele Guzzi trekken je mondhoeken vanzelf omhoog en gaat je hart sneller kloppen. De V85TT Travel is een pareltje onder de allroads.

Test: Kawasaki Z900 vs. BMW F 900 R

Dat in de felbevochten middenklasse Naked prijs nog belangrijker is dan ‘waar voor je geld’, daarvan is Kawasaki’s Z900, sinds z’n lancering heer en meester is in die klasse, het levende bewijs. Met de komst van de F 900 R hoopt BMW de Z900 naar de kroon te kunnen steken, maar of dat is gelukt?

Test: BMW G 310 GS vs KTM 390 Adventure

Bij de invoering van het A2-rijbewijs was er weinig keuze in motoren. Je kon een opgeleukte offroad kopen of een doodsaaie budget-rijlesmotor. Tegenwoordig is dat wel anders. Er zijn bijzonder fraaie, rijk uitgeruste en spannende motoren in de markt. Je kunt zelfs heuse allroads krijgen. Zoals de BMW G 310 GS en de KTM Adventure.