Zoeken

Tweede dag Wintertest WK Superbike volledig verregend

De tweede en afsluitende testdag van de eerste wintertest van het WK Superbike op Motorland Aragon is volledig in het water gevallen. Kawasaki en Yamaha pakten hun boeltje meteen op, alleen Ruben Rinaldi en Chaz Davies gingen de baan op met de nieuwe Panigale V4R.

Wintertest WK Superbike Aragon: Rea domineert met 1,5 seconde

Jonathan Rea heeft de eerste dag van de eerste 2019 wintertest op het Spaanse Motorland Aragon de snelste tijd op de klokken gezet. De viervoudig wereldkampioen was maar liefst anderhalve seconde sneller dan de rest van het veld, maar het was Ducati dat alle aandacht op zich zag gericht met het debuut van de langverwachte V4R.

Dorna maakt 2019 WK Superbike kalender bekend

Dorna heeft de voorlopige 2019 kalender van het WK Superbike bekend gemaakt, die enkele veranderingen is ondergaan. Jerez is weer terug op de kalender gezet, achter het event in Laguna Seca staat echter nog een groot vraagteken.

HRC keert terug naar WK Superbike met Althea Racing, Ten Kate out

In alle hectiek van het motornieuws van de EICMA afgelopen week hadden we deze even over het hoofd gezien. Na 16 jaar afwezigheid keert de Honda Racing Corporation weer met een fabrieksteam terug naar het WK Superbike. Da's slecht nieuws voor de mannen van Ten Kate, want het fabrieksteam wordt bij het Italiaanse Althea Racing ondergebracht.

GRT Yamaha met Melandri en Cortese naar WK Superbike

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel: GRT Yamaha maakt het volgend jaar de overstap naar het WK Superbike met fabrieksondersteuning van Yamaha. Als rijders heeft het team gekozen voor WK Supersport wereldkampioen Sandro Cortese en Marco Melandri.