Zoeken

MotoGP Valencia: eerste pole Vinales sinds Aragon 2017

Voor het eerst sinds Aragon 2017 heeft Maverick Vinales zich op de pole position gekwalificeerd. De Movistar Yamaha coureur reed op een nagenoeg droge baan een tijd van 1'31.312, 0.068 sneller dan Alex Rins. Andrea Dovizioso maakte de eerste startrij compleet.

MotoGP Valencia: Marquez leidt regendans

Marc Marquez heeft de eerste totaal verregende dag op Valencia de snelste tijd op de klokken gezet. De zevenvoudig wereldkampioen bleef in de eerste vrije training, die vanwege hevige regen lange tijd moest worden stilgelegd, een trio aan Ducati's voor.

MotoGP Sepang: Marquez verrassend winnaar, Rossi crasht

Marc Marquez heeft verrassend de MotoGP Grand Prix van Maleisië op naam geschreven. De Repsol Honda coureur, die op de grid zes plaatsen was teruggezet, kreeg de overwinning in de schoot geworpen toen met nog vier ronden te gaan Rossi in leidende positie onderuit ging. Alex Rins en Johann Zarco maakten het podium compleet.

MotoGP Sepang: 80e pole position voor Marc Marquez

Hij is nog maar 25 jaar jong, maar in Sepang heeft Marc Marquez heeft zijn 80e pole position bijgeschreven. De zevenvoudig wereldkampioen reed in de kwalificatie, die vanwege moessonregen bijna anderhalf uur was vertraagd, een tijd van 2'12.161 en was daarmee ruim een halve seconde sneller dan Johann Zarco. Valentino Rossi maakte de eerste startrij compleet.

MotoGP Sepang: Alex Rins post snelste tijd in FP2

Alex Rins heeft de eerste dag in Maleisië de snelste tijd op de klokken gezet. De Ecstar Suzuki coureur reed in de slotfase van FP2 een tijd van 1'59.608 en was daarmee eentiende seconde sneller dan Marc Marquez, die in de gecombineerde tijdlijst derde was achter Andrea Dovizioso die zijn tijd in FP2 niet verbeterde.