Zoeken

Dakar 2019: Walkner wint etappe 8, Brabec valt uit

De achtste etappe van de 2019 Dakar rally heeft opnieuw voor drama gezorgd. Terwijl Matthias Walkner zijn tweede dagoverwinning bijschreef voor Pablo Quintanilla, viel Ricky Brabec uit met een kapot motorblok. Voor het eerst deze Dakar heeft KTM nu de leiding in het algemeen klassement, Toby Price verbeet de pijn in zijn pols en voert het veld nu aan, voor Quintanilla en Walkner.

Dakar 2019: Sunderland wint etappe 7, Brabec neemt leiding terug

De 2019 Dakar rally is onvoorspelbaarder dan ooit. Pablo Quintanilla had opnieuw een moeilijke dag en verloor een kwartier op Ricky Brabec, die weliswaar op ruim zes minuten finishte van dagwinnaar Sam Sunderland - de tweede etappezege voor de Red Bull KTM fabrieksrijder - maar heeft nu wel weer de leiding in handen in het algemeen klassement.

Jeffrey Herlings benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De titel sportman van het jaar mag aan z'n neus voorbij zijn gegaan, maar Jeffrey Herlings is dit weekend tijdens het motorsportgala wél benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. “Een van de mooiste dingen die mij ooit is gebeurd.”

Dakar 2019: Quintanilla wint etappe 6 en neemt leiding in algemeen klassement

Pablo Quintanilla heeft in San Juan de Marcona zijn eerste overwinning in de 2019 Dakar gerealiseerd. De Husqvarna fabrieksrijder finishte de special bijna 2 minuten voor Kevin Benavides en heeft de leiding in het algemeen klassement overgenomen van Ricky Brabec, die zevenenhalve minuut verloor.

Dakar 2019: Sunderland wint tweede deel marathon etappe

Sam Sunderland heeft het tweede deel van de marathon etappe op naam geschreven. De Red Bull KTM Factory rijder finishte de 345 kilometer special drieënhalve minuut voor Xavier de Soultrait, die de overwinning in de pocket dacht te hebben, en heeft daarmee zijn achterstand in het algemeen klassement op Ricky Brabec tot 59 seconden teruggebracht.