Zoeken

Wintertest WK Superbike Aragon: Rea domineert met 1,5 seconden

Jonathan Rea heeft de eerste dag van de eerste 2019 wintertest op het Spaanse Motorland Aragon de snelste tijd op de klokken gezet. De viervoudig wereldkampioen was maar liefst anderhalve seconde sneller dan de rest van het veld, maar het was Ducati dat alle aandacht op zich zag gericht met het debuut van de langverwachte V4R.

Dorna maakt 2019 WK Superbike kalender bekend

Dorna heeft de voorlopige 2019 kalender van het WK Superbike bekend gemaakt, die enkele veranderingen is ondergaan. Jerez is weer terug op de kalender gezet, achter het event in Laguna Seca staat echter nog een groot vraagteken.

HRC keert terug naar WK Superbike met Althea Racing, Ten Kate out

In alle hectiek van het motornieuws van de EICMA afgelopen week hadden we deze even over het hoofd gezien. Na 16 jaar afwezigheid keert de Honda Racing Corporation weer met een fabrieksteam terug naar het WK Superbike. Da's slecht nieuws voor de mannen van Ten Kate, want het fabrieksteam wordt bij het Italiaanse Althea Racing ondergebracht.

Nathan Watson wint 2018 Red Bull Knock Out

Niet Glenn Coldenhoff, maar Nathan Watson heeft de 2018 editie van de Red Bull Knock Out strandrace, waar slechts 427 rijders de finish haalden, op naam geschreven. Watson pakte in de laatste fase de leiding van Coldenhoff, die voor het tweede jaar op rij als tweede werd afgevlagd.

GRT Yamaha met Melandri en Cortese naar WK Superbike

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel: GRT Yamaha maakt het volgend jaar de overstap naar het WK Superbike met fabrieksondersteuning van Yamaha. Als rijders heeft het team gekozen voor WK Supersport wereldkampioen Sandro Cortese en Marco Melandri.