Zoeken

Verslag Zero FX Experience

Onder het mom van milieu en geluidsoverlast lijkt recreatief offroad rijden bij ons in Nederland en België aan het eind van z’n latijn te zijn. Een uurtje of twee intensief sparren met de Zero FX heeft mij overtuigd dat offroad rijden absoluut nog toekomst heeft en dat dit ook nog eens verdomd leuk blijkt te zijn.

Nader bekeken: Dunlop Meridian en Mutant

Dunlop heeft dit z’n gamma dit jaar met twee nieuwe banden uitgebreid: de Trailmax Meridian als opvolger van de Trailsmart Max voor het Allroad segment en de Mutant als crossover band voor zo’n beetje alles wat twee wielen heeft. In een zonovergoten Mallorca moest met beide banden kennis worden gemaakt, tot de coronacrisis een dikke streep door dat plan trok.

Teloorgang Norton: hoe het zo ver heeft kunnen komen

Nadat Norton op 30 januari dit jaar onder toezicht was gezet leek het einde van het roemruchte Britse merk onafwendbaar. Het gebrek aan liquiditeit was afgelopen maand nog eens versterkt toen de Britse belastingdienst Norton had gedaagd voor een nog openstaande belastingschuld van £300.000. Hoe heeft het toch zover kunnen komen?

EICMA 2019: wat je hebt gemist

Normaal gesproken barst de motorbeurs van de nieuwtjes. Dit jaar waren er wel merken met opvallend nieuws, maar de oogst was voor mijn gevoel een tikje mager dit jaar. Wellicht is dat de stilte voor de Euro 5-storm?

Verslag Goodwood Revival 2019

De Britse jaarlijkse Goodwood Revival is wereldwijd erkend als de meest historische racemeeting voor twee- en vierwielers. Sinds 1998 is het 3,81 kilometer lange circuit, dat in 1948 door de Duke of Richmond werd geopend, elke september toneel voor Goodwood Revival geweest. Met dit jaar niemand minder dan Dani Pedrosa als eregast.