Zoeken

Verslag Goodwood Revival 2019

De Britse jaarlijkse Goodwood Revival is wereldwijd erkend als de meest historische racemeeting voor twee- en vierwielers. Sinds 1998 is het 3,81 kilometer lange circuit, dat in 1948 door de Duke of Richmond werd geopend, elke september toneel voor Goodwood Revival geweest. Met dit jaar niemand minder dan Dani Pedrosa als eregast.

Eerbetoon Rob Coleman

Kiwi grootheid Rod Coleman is op 6 augustus op de respectabele leeftijd van 93 jaar thuis in Whanganui overleden. De winnaar van de 1954 Isle of Man Junior TT was in de vroege jaren '50 van de vorige eeuw een topcoureur in de 350cc en 500cc, waarna hij terugkeerde naar Nieuw-Zeeland en daar het familie auto en motor importbedrijf uitbouwde tot de grootste van het land en als Coleman Suzuki de drijvende kracht was achter road racing en MX in Nieuw-Zeeland.

Colin Edwards ambassadeur Akrapovic

In het historische kasteel van Zemono in Slovenië is tweevoudig WK Superbike wereldkampioen en voormalig MotoGP coureur Colin Edwards op 6 augustus op een met sterren bezaaide avond door Akrapovič geprezen als de eerste ambassadeur voor het merk, en dan specifiek voor de motorendivisie.

Verslag Gamma Racing Day 2019

Sinds Gamma hoofdsponsor is, is het TT circuit tijdens de Gamma Racing Day altijd blauw gekleurd, maar de 20e editie van Europa’s grootste gecombineerde auto- en motorsport event had dit jaar een behoorlijk groen accent. Kawasaki had flink uitgepakt en Motorfreaks was daarbij.

Verslag: Honda Track Experience Mettet

Circuitdagen worden steeds meer gevuld door motoren die speciaal voor het circuit zijn geprepareerd en door Racing For Fun coureurs over het circuit worden gejaagd. Maar wat nou als je geen racer hebt, maar dat gewoon met je eigen motor straatmotor eens zou willen doen en bovendien nog niet zoveel ervaring hebt? Precies daar heeft Honda op ingespeeld met de Honda Track Experience, die recent voor het eerst op het Belgische circuit van Mettet plaatsvond.