Zoeken

Bezoek Giacomo Agostini Sala dei Trofei

Giacomo Agostini is de koninklijke hoogheid van de motorsport, dus op audiëntie mogen komen bij de 15-voudige wereldkampioen in zijn huis op een heuveltop in de historische Noord-Italiaanse stad Bergamo, is alsof je bij Willem-Alexander in Paleis Huis ten Bosch op de koffie wordt uitgenodigd. De meest succesvolle coureur aller tijden biedt nu echter in samenwerking met dochter Vittoria bezoeken van een halve dag aan in zijn pas geopende Sala dei Trofei – trofeeënkamer.

Eerbetoon Peter Williams

De Brit Peter Williams, vaak geprezen als de beste Grand Prix racer / ingenieur van de moderne tijd, is na een lange ziekte op 20 december in zijn slaap stilletjes heengegaan. Hij was 81 jaar oud.

Verslag Zero FX Experience

Onder het mom van milieu en geluidsoverlast lijkt recreatief offroad rijden bij ons in Nederland en België aan het eind van z’n latijn te zijn. Een uurtje of twee intensief sparren met de Zero FX heeft mij overtuigd dat offroad rijden absoluut nog toekomst heeft en dat dit ook nog eens verdomd leuk blijkt te zijn.

Nader bekeken: Dunlop Meridian en Mutant

Dunlop heeft dit z’n gamma dit jaar met twee nieuwe banden uitgebreid: de Trailmax Meridian als opvolger van de Trailsmart Max voor het Allroad segment en de Mutant als crossover band voor zo’n beetje alles wat twee wielen heeft. In een zonovergoten Mallorca moest met beide banden kennis worden gemaakt, tot de coronacrisis een dikke streep door dat plan trok.

Teloorgang Norton: hoe het zo ver heeft kunnen komen

Nadat Norton op 30 januari dit jaar onder toezicht was gezet leek het einde van het roemruchte Britse merk onafwendbaar. Het gebrek aan liquiditeit was afgelopen maand nog eens versterkt toen de Britse belastingdienst Norton had gedaagd voor een nog openstaande belastingschuld van £300.000. Hoe heeft het toch zover kunnen komen?