Zoeken

John McGuinness terug op de motor

20 juli 2018
Na 18 maanden langs de zijlijn keert John McGuinness dan eindelijk weer terug op de motor. Tijdens de Bennetts Senior Classic TT race zal McGuinness met startnummer 1 aantreden op de motor van team Winfield Paton.

In het officiële persbericht van de Classic TT wordt uiteraard aandacht gegeven aan alles wat de race zo aantrekkelijk maakt, maar de hoofdrol is onweerlegbaar voor McGuinness. Toen hij tijdens de TT van 2017 zijn been op een nogal gecompliceerde manier brak, zag het er somber uit. HEt feit dat hij een jaar later opnieuw de TT moest missen, sprak boekdelen. Maar nu is hij dan alsnog voldoende hersteld om eindelijk zijn rentree te maken, het moment waar TTliefhebbers rond de hele wereld met smart naar hebben uitgekeken. Want als McPint weer kan rijden, belooft dat ook wat voor de TT van 2019. Zien we hem zijn record nog eens breken? Zien we hem Joey Dunlop nog evenaren? Het begint allemaal bij de Classic TT.

Denk ook niet dat de Classsic ook maar iets minder hard zal gaan dan de reguliere TT. Sowieso is het weer een kleinere factor omdat de Classic in de zomer gereden wordt, maar eigenlijk omvat het evenement simpelweg "alles wat ooit voor de TT van belang is geweest". Verwacht dus een heleboel historisch snelle machines aan de start te zien verschijnen. De Winfield Paton is er eentje van, maar zeker niet de enige. Maria Costello zal eveneens een Paton rijden, ditmaal van Team Beugger. De grootste dreiging voor deze twee komt waarschijnlijk uit de hoek van het Davies Motorsport Honda team. Fabrieksrijder Lee Johnston is de gedoodverfde gevaarlijkste man voor de overwinning, maar ook Alan Oversby en Dominic Herbertson zullen mikken op een podiumplaats.

De lijst met namen houdt maar niet op. Michale Rutter op een Matchless, Danny Webb op een Norton, net als Michael Russell, Olie Linsell, Daniel Cooper en James Hillier delen een team en ook vader en zoon Bill en Chris Swallow treden aan. Oostenrijker Horst Saiger staat ingeschreven met niks minder dan een Egli Vincent en zo gaat de lijst nog even door....

En dat is alleen nog maar de Senior Classic. Net als de TT omvat het evenement race na race in evenzoveel verschillende klassen. Als je nog geen vakantieplannen hebt, maak ze nu dan maar.