Zoeken

Dakar 2018 - etappe 12 voor motoren en quads geannuleerd

18 januari 2018
Als gevolg van de slechte condities heeft de organisatie van de 2018 Dakar rally de twaalfde etappe van Chilecito naar San Juan voor motoren en quads geannuleerd.

Met nog drie etappes te gaan tot de finish in Cordoba stond vandaag voor de rijders het tweede deel van de tweede marathon etappe op de agenda, waarbij in totaal 722 kilometer zouden moeten worden afgelegd, waarvan 375 kilometer getimede special over hoogtes tot meer dan 3.500 meter. 

Omdat de condities van de route die voor de motoren en quads was uitgezet te slecht zijn werd in eerste instantie de route aan gepast door dezelfde route te nemen als de auto's - een inkorting van de special met 91 kilometer - waarbij na de auto's zou worden gestart. 

Na overleg met de rijders in het bivak in Chilecito heeft de wedstrijdleiding nu echter besloten om de 12e etappe voor motoren en quads in z'n geheel te annuleren. In plaats daarvan zullen de motoren en quads nu rechtstreeks naar het volgende bivak in San Juan rijden.

Matthias Walkner zal er niet rouwig om zijn. De Oostenrijker heeft in het algemeen klassement een riante voorsprong van 32 minuten op Kevin Benavides en bijna veertig minuten op teamgenoot Toby Price. Nu zou het niet de eerste keer kunnen zijn dat de voorlaatste dag het klassement nog compleet overhoop wordt gegooid, maar Walkner staat stiekem al met een voet op het hoogste podest.