Zoeken

Alex Rins verlengt contract met Suzuki

17 mei 2018
Zijn teamgenoot steelt de laatste races weliswaar de show, maar Suzuki heeft in eerste instantie het contract met Alex Rins verlengd. De jonge Spanjaard verdedigt daarmee ook in 2019 en 2020 de kleuren van Suzuki in de MotoGP.

De verlenging van het contract met Alex Rins is volgens Suzuki een bevestiging van de sterke relatie tussen de rijder en het team, evenals een erkenning van de constante verbetering van het positieve gevoel tussen de rijder en de machine. 

Rins had het zichzelf het afgelopen jaar niet gemakkelijk gemaakt door als rookie in de MotoGP direct z'n debuut maken in het Suzuki factory team, waardoor alle ogen in het begin van het seizoen op hem waren gericht. Een serieuze crash met dito blessure hinderde Rins in het begin van het seizoen. 

Gaandeweg wist Rins zijn performance te verbeteren en kreeg een steeds beter gevoel met de GSX-RR, maar de grootste progressie werd afgelopen winter gemaakt. Tijdens de wintertrainingen kon Rins al met de snelsten mee en ook de eerste races van het seizoen was hij snel: in Argentinië noteerde hij zijn allereerste podium in de MotoGP. 

Shinichi Sahara - Project Leader Suzuki MotoGP:
We zijn erg trots op de vernieuwing van het contract met Alex, vooral omdat we vanaf het begin hoopten dat het een project voor de lange duur zou zijn. We zijn dit avontuur met hem het afgelopen jaar begonnen met als doel hem niet alleen als MotoGP coureur te zien groeien, maar ook om samen met hem te groeien en ontwikkelen. Ik geloof dat de weg naar succes een proces is dat stap voor stap moet worden gedaan, waarbij je genoeg tijd neemt, leert van je fouten en profiteert van het succes. Zowel Alex als zijn crew, samen met het hele Suzuki team, hebben in die zin uitzonderlijke progressie gemaakt en dit is de reden dat we erg blij zijn de kans te hebben dit project de komende twee jaar voort te zetten.

Alex Rins:
Ik ben erg blij met de verlenging van mijn contract. Zelfs toen ik nog in de Moto2 reed en mijn overstap naar de MotoGP aan het plannen was, was het Suzuki project in mijn ogen het meest interessant. Mijn debuut het afgelopen jaar was moeilijk, maar ik voelde altijd de steun en toewijding van het hele Suzuki team. We zijn in staat geweest om de situatie ten goede te keren door geduldig te zijn, hard te werken en constant te zijn, wat dit jaar eindelijk heeft geresulteerd in mijn derde positie in Argentinië. Maar ongeacht de resultaten, goed of slecht, is de stemming in de box altijd positief geweest. Het project dat het team voor me heeft opgezet is werkelijk fantastisch. Ik kan volledig vertrouwen op de capaciteiten van Suzuki en het team wat ontwikkeling en verbetering betreft en ik ben ervan overtuigd dat we voor grote resultaten kunnen gaan. We moeten nu alleen hard blijven werken om te zien hoe ver we kunnen komen...