Zoeken

Aleix Espargaro verlengt contract met Aprilia

17 mei 2018
Op de vooravond van de Franse Grand Prix heeft Aprilia het langverwachte grote nieuws bevestigd: Aleix Espargaro zal ook de komende twee seizoen met de Aprilia RS-GP ten strijde gaan in de MotoGP.

De bevestiging van Aleix Esparago bij Aprilia is een goede stap wat continuïteit betreft binnen het nog relatief jonge MotoGP team, dat als doel heeft het harde werk dat sinds de terugkeer naar de MotoGP is gedaan in klinkende munt om te zetten - een doel dat eind vorig jaar al redelijk in zicht leek te komen.

Voor Aprilia is de ervaring van Aleix als coureur en testrijder van essentieel belang in de ontwikkeling van de RS-GP, wat volgens de Italianen nog dieper gaat dan het sportaspect op zich van Aprilia en de gehele Piaggio groep. Het is een pad dat tot doel heeft innovatieve producten met cutting-edge technologie te ontwikkelen die de geschiedenis en traditie van een merk als Aprilia eer aandoen.  

Aleix Espargaro:
Ik ben erg blij om nog twee jaar bij Aprilia te blijven. Voor het eerst in mijn carrière heb ik stabiliteit en dat is erg belangrijk om te verbeteren en tegelijkertijd te groeien. Ik heb een enkel doel, een obsessie en dat is met de RS-GP op het podium finishen. Ik wil Aprilia en het hele team danken. We zullen 100% blijven werken tot 2020.

Romano Albesiano, Aprilia Racing Manager:
Deze vernieuwing is ten eerste - en meest belangrijk - erkenning van Aleix' kwaliteiten. Hij is een snelle coureur en een exemplarische professional. Toen hij voor het eerst kwam bracht hij passie en motivatie met zich mee naar de pitbox, wat een positief effect had op het hele team. Zijn contributie aan de ontwikkeling van de RS-GP is onmiskenbaar en ik ben er zeker van dat we de komende twee jaar belangrijke resultaten zullen behalen en Aprilia weer jonge mensen en de vele fans wereldwijd zal inspireren en betrokken raken. De tekenen zijn er, een technisch project voortzetten met een coureur die het team en de machine kent is de beste manier voor doorontwikkeling.