Zoeken

Verslag Triumph Adventure Experience

Gewoon doen!

1 mei 2019
Als je nou op een dag besluit dat je toch ook eens wat zou moeten doen náást de weg, omdat bijvoorbeeld er veel meer naast de weg is dan dat er wegen zijn, omdat je geen idee hebt hoe je vakantiebestemming er uit ziet, omdat je op vakantie toch eigenlijk wel naar dat ene uitkijkpunt wilt rijden maar daar alleen maar onverharde wegen naartoe leiden, omdat je een weekendje België gepland hebt, noem maar op… zou je dan een Triumph Classic uitkiezen? Hoe groot is die kans?

Als je nou een serieuze duik in het zand wilt nemen, waar zou je dat dan mee doen? Denk niet dat je direct denkt aan bijvoorbeeld de nieuwe Scrambler 1200… toch is dat precies wat we vandaag gaan doen. Je kunt het namelijk ook anders zien. Triumph gelooft zo sterk in het potentieel van de Scrambler, dat je er veel meer mee kunt dan je op het eerste gezicht zou denken. En dat gaan we nu dus doen.

Maar het mooie is dat je dat zelf ook kunt uitproberen. We zijn in het pittoreske Loon op Zand bij Experience Island, het speeltuintje van Gerard Rond, zo’n beetje het maatpak voor alle zand- en modderactiviteiten. Hier trainen zelfs Dakardeelnemers, dus reken maar dat het ruig kan worden. Maar goed, Triumph heeft deze locatie dus gekozen voor de Nederlandse vleugel van de Adventure Experience (de Belgische variant speelt zich af op het binnenterrein van circuit Zolder), een dagcursus om je te laten zien wat er allemaal mogelijk is met de Triumph Adventures. En omdat de Scrambler nu ook tot in de puntjes is uitgerust, kun je die ook eventueel uitproberen. En dat is een mooie combinatie voor ons om uit te proberen. Zo kunnen we tegelijkertijd kijken wat die experience nou precies inhoudt en bovendien eindelijk zelf de Scrambler eens aan de tand voelen. Let’s go!

Tekst: Vincent Burger
Fotografie: Triumph/Guus de Graaf