Zoeken

Herbert Diess - nieuwe uber-Boss van Ducati

Motorrijder in hart en nieren

14 mei 2018
Herbert Diess is Matthias Müller opgevolgd als nieuwe topman bij Volkswagen. En dat zou wel eens goed nieuws kunnen zijn voor Ducati. Als fervent motorrijder was Diess begin deze eeuw bij BMW Motorrad verantwoordelijk voor de transitie naar de huidige moderne koers.

Door: Alan Cathcart 

De nieuwe topman bij ’s werelds grootste autofabrikant, de Volkswagen AG dat Ducati als high-premium merk in haar portfolio heeft, is een gepassioneerde motorrijder die een sleutelrol had in de transformatie van BMW Motorrad in een sterk winstgevende onderneming gedurende de vier jaar dat hij daar de leiding had en waar hij de drijvende kracht was achter de ontwikkeling van een uitgebreide range aan nieuwe motoren, wat leidde tot een behoorlijke groei van het klantenbestand. 

Die man is de 59-jarige Dr. Herbert Diess, die op 12 april met onmiddellijke ingang officieel werd aangekondigd als de nieuwe voorzitter van de Board of Management van Volkswagen AG. In die functie heeft hij de algehele verantwoording over de toekomstige richting van Ducati, het Italiaanse merk dat door Volkswagen AG bij dochteronderneming Lamborghini is ondergebracht, nadat het merk in 2012 van AMG Mercedes was overgenomen – toen Diess nog bij BMW werkzaam was.