Zoeken

EICMA 2019: wat je hebt gemist

Stilte voor de storm?

18 november 2019
Normaal gesproken barst de motorbeurs van de nieuwtjes. Dit jaar waren er wel merken met opvallend nieuws, maar de oogst was voor mijn gevoel een tikje mager dit jaar. Wellicht is dat de stilte voor de Euro 5-storm?

Vanaf 1 januari 2020 moeten alle nieuw te homologeren motoren aan de Euro 5 normen voldoen. Vanaf 1 januari 2021 mogen er in theorie alleen nog Euro 5 motoren nieuw worden verkocht. In theorie, want in de praktijk zal er weer een overgangsregeling komen, waarmee bestaande voorraden nog een tijdje aan de man gebracht kunnen worden. De soep wordt dus weer een tikje lauwer door de strot gewurgd dan hij van het fornuis komt.

Maar toch, de pot staat bij de fabrikanten te pruttelen, het hele gamma moet binnen nu en volgend jaar ververst. Het zal de aandacht dus een stukje verdelen nu ze in meerdere pannetjes tegelijk moeten roeren. Maar er was wel degelijk leuk nieuws. We hebben naast het belangrijkste nieuws opmerkelijke dingen die je mogelijk hebt gemist voor je op een rij gezet. 

Door Peter Aansorgh