Zoeken

Suzuki verlaagt prijs V-Strom 250

16 mei 2018
Ze hadden d'r zelf hoge verwachtingen van, maar de potentiële klant bleek een stuk weerbarstiger. En dus heeft Suzuki de prijs van de V-Strom 250 een beetje verlaagd. Wat heet, het kleintje Allroad gaat vanaf nu voor net geen vijfduizend euro over de toonbank.

We snappen 't best, dat ze bij de Suzuki dealer geen dranghekken nodig hebben gehad om de klantenstroom in goede banen te leiden. Nu had de vorig jaar door Suzuki gelanceerde nieuwe V-Strom 250 ergens best wel een verkooptopper kunnen zijn, ware het niet dat ze dat in Hamamatsu vijf jaar eerder hadden moeten doen - inmiddels is het 'A2 segment' tot driehonderd cc (of nog meer) opgewaardeerd en tel je met een 25 pk tweeënhalfje niet meer mee.

Om het tij te keren heeft Suzuki nu de prijs van de V-Strom 250 flink verlaagd, naar € 4.999,- en dat is inclusief alle onvermijdbare kosten. Hiermee hoopt Suzuki beginnende A2-motorrijders over de streep te trekken die voor het geld dat een tweedehandsje van de concurrent kost nu dus nieuwe V-Strom 250 kan rijden.

Nu moeten we zeggen dat € 4.999 best een scherpe prijs is voor een kwartliter A2 motorfiets, maar de prestaties zijn er ook naar. Een Versys-X 300 geeft 'm qua performance het nakijken en wat looks betreft gaat er niks boven de Honda CRF250 Rally. 

Als je dat echter niks interesseert en je bent op zoek naar een fiets die volgens opgave 1 op 31 loopt en die ook nog eens met een kofferset uit te breiden is, dan zou de V-Strom 250 nu best wel eens een interessante optie kunnen zijn. Maar maak dan vooral geen proefrit op een van z'n concurrenten, die wij afgelopen jaar nog eens naast elkaar hebben gezet.