Zoeken

Nieuwe kleuren voor 2020 Kawasaki Ninja 400

18 oktober 2019
Het grote nieuws wordt op de Tokyo Motor Show en de EICMA in Milaan wereldkundig gemaakt, tot die tijd zullen we het met teasers en nieuwe kleuren moeten doen. Zo heeft Kawasaki voor de in het WK Supersport 300 oppermachtige Ninja 400 voor 2020 nieuwe kleuren bedacht.

Mocht je het idee hebben dat dit nieuws recent al de revue is gepasseerd, dan snappen we dat best. De Ninja 400 lijkt in deze 2020 kleuren als twee druppels water op de Ninja 650, waarvan de 2020 kleuren recent al bekend zijn gemaakt. 

Kawasaki's kleintje supersport voor het A2 rijbewijs is niet alleen een superding om mee te rijden op straat, maar ook op het circuit weet de fiets z'n mannetje wel te staan. Zelf hadden we er de grootste lol tijdens de Kawasaki Track Day op het Belgische circuit van Mettet, dat deze fiets echt op het lijf geschreven is, in het WK Supersport 300 is 'ie onverslaanbaar. 

Als we Kawasaki zelf aan het woord laten dan wordt de Ninja 400 geroemd om zijn zeer potente 45 pk sterke 399cc paralleltwin, het hoogwaardige lichtgewicht vakwerk buizenframe, een dikke 41mm voorvork en de beste remmen in z'n klasse. Daarnaast roemt Team Green het scherpe en volwassen design van de Ninja 400, dat nog eens wordt benadrukt door z'n dubbele LED koplampen, het multifunctionele LCD scherm, de slip-assist koppeling en de nieuwste Nissen ABS-module.

Nu spat het "Wij van WC-Eend" gehalte van bovenstaande alinea af, maar eigenlijk zijn we 't er wel helemaal mee eens. De Ninja 400 is gewoon een knetterleuke fiets waar je ook als volwassen kerel nog behoorlijk veel lol mee kunt hebben. 

Goed, voor 2020 heeft Kawasaki (want daar ging 't uiteindelijk om) dus 2 nieuwe kleuren bedacht: Metallic Spark Black en de vernieuwde KRT editon (Lime Green). Net als dit jaar kan de Ninja 400 worden geleverd met een Performance pakket, bestaande uit en schitterende titanium Akrapovič demper met hitteschild, een seatcover in bijpassende kleur en een tankpad.

De 2020 Kawasaki Ninja 400 staat al vanaf december in de showroom. De prijzen worden later dit jaar bekend gemaakt.