Zoeken

MV Agusta gaat 350-500cc platform ontwikkelen met Chinese Loncin Motor Co.

25 juli 2019
Met de komst van Timur Sardarov leek MV Agusta weer terug naar de basis te zijn gegaan - het bouwen van superexclusieve motoren voor superveel geld, maar de Rus gaat MV nu uitbreiden naar de onderkant van de markt. De fabrikant uit Varese is een samenwerking aangegaan met de Chinese gigant Loncin Motor Co. Ltd., voor de ontwikkeling van een compleet nieuwe 350-500cc familie.

Een strategische samenwerking noemt MV de nieuwe deal die met Loncin Motor Co. Ltd. is gesloten voor de ontwikkeling van een compleet nieuwe lijn aan 350-500cc motoren. Mocht je nog nooit van Loncin hebben gehoord, volgens MV zijn ze marktleider in productie van motoren voor de Aziatische markt. 

De nieuwe 4-ledige familie zal volgens het Italiaanse merk, dat tegenwoordig veel een deel in Russische handen is, het unieke MV Agusta DNA uitademen. Het unieke geluid en de stuureigenschappen zullen alle nieuwe rijders gaan aanspreken, aldus MV. Net als alle MV's.

De strategische samenwerking met Loncin zal MV in staat stellen om haar klantenkring wereldwijd uit te breiden en toegang te krijgen tot de Aziatische markt. De samenwerking markeert een significante stap in het versnelde groeiplan van MV Agusta. 

Het doel van het aan het meer van Varese gevestigde iconische merk is om MV Agusta bereikbaarder te maken en verkoop aan te jagen - voor wat betreft de nieuwe instapmodellen evenals de huidige line-up met 675, 800 en 1000cc motoren. 

De nieuwe instapfamilie zal uit een viertal motoren bestaan met een cilinderinhoud van tussen de 350 en 500cc, welke tegen eind 2021 leverbaar zullen zijn.

De samenwerking tussen MV en Loncin is trouwens tweerichtingsverkeer. Naast de nieuwe MV familie die door Loncin zal worden geproduceerd gaat MV de Chinezen helpen bij het ontwikkelen van nieuwe modellen voor de premium markt in Azië. 

Via CNC, het state of the art design en engineering center, gaat MV Agusta een compleet nieuwe familie aan premium motoren ontwikkelen die onder Loncins premium merk VOGE op de markt zullen worden gezet. 

Timur Sardarov, CEO MV Agusta:
Deze strategische samenwerking is een belangrijke stap voor de consolidatie van onze visie op de toekomst van MV Agusta. Ons doel is ons leiderschap in de productie van upper-premium motoren te bevestigen, maar tegelijkertijd onze klantenkring uitbreiden door een bredere range aan te bieden zonder dat dit ten koste van ons distinctief design en performance is gegaan. We kijken er naar uit om met de juiste partners en de juiste producten te groeien, en ons ervan te verzekeren dat onze klanten zullen genieten van de grotere keuze, die allen het MV DNA delen.