Zoeken

Beelden BMW F 850 R uitgelekt

16 oktober 2019
BMW heeft z'n middenklassen Naked een serieuze update gegeven. Renderingen van de nieuwe F 850 R zijn via Braziliaanse media uitgelekt en beloven veel goeds.

Waar de huidige F 800 R nooit een serieuze speler is geweest in het o-zo populaire segment van de sportieve middenklasse Naked, waar momenteel door motoren als de Z900 en MT-09 de dienst wordt uitgemaakt, maar meer een dure tegenhanger van de Z650 en MT-07, zou dat afgaand op deze computerbeelden met z'n opvolger wel eens een heel ander verhaal kunnen zijn.

De nieuwe F 850 R ziet er van voor tot achter gewoon dik uit. De upside down voorvork met radiaal gemonteerde remklauwen, de zwaardere achterbrug, het sportievere design met forsere tank en breder zadel verraden dat de BMW's nieuwe middenklasse Naked een flink stuk sportiever zal zijn. Ook het uitlaatsysteem dat nu onder het blok is geplaatst oogt stukken beter dan die lelijke kachelpijp van de F 800 R.

Wat vermogen betreft verwachten we niet dat de F 850 R, die naar verwachting op de EICMA in Milaan zal worden onthuld, zich zal kunnen meten met de Z900 en MT-09, die er respectievelijk 125 en 115 pk uitspugen, maar als de Duitsers 'm nou licht en sportief genoeg hebben gemaakt, dan zou 't wel eens een serieuze tegenhanger kunnen worden van KTM's 790 Duke.