Zoeken

Aprilia RX50 en SX50: wie de jeugd heeft...

17 mei 2018
Brommers hebben bij Motorfreaks eigenlijk niets te zoeken, maar soms maken we graag een uitzondering. Zeker wanneer ze d'r zo begeerlijk uitzien als de nieuwe Aprilia RX50 en SX50. Bovendien, wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, toch?

 

Wij vinden het wel een slimme zet, om op basis van de veelgeprezen RX en SX Offroad en Supermotard modellen nu ook coole 50cc versies voor de jeugd op de markt te zetten zoals Aprilia nu heeft gedaan. Om te cruisen in de stad of op de openbare weg, maar natuurlijk ook voor het echt serieuze werk. 

En dat is goed nieuws. Niet alleen omdat daarmee bewezen technologie uit de motorsport nu ook voor jonge motorrijders in spé bereikbaar is en gekoppeld aan een krachtig 50cc blok - wat trouwens wel een slimme marketingkreet is. Maar minstens zo belangrijk omdat het een ideale eerste stap is in de wereld van de motorsport en motorrijden. 

Met de SX 50, SX 50 Factory en RX 50 Factory biedt Aprilia drie sportieve 50cc’s voor jonge liefhebbers van technologie, prestaties en strakke looks. De nieuwe modellen zijn stoer, supersnel en ware eyecatchers, zowel in de stad als daarbuiten. 

Highlights zijn het nieuwe kuipwerk rondom, en natuurlijk een state-of-the-art multifunctionele digitale klokkenwinkel. Naast de gebruikelijke info als snelheid en brandstofniveau zijn daarop ook zaken als de triphistorie, de gereden topsnelheid en twee dagtellers inbegrepen. Het nieuw gestylde zadel biedt uiteraard ook plek aan je vriendin of maat, maar houdt je tegelijkertijd stevig op je plek bij dynamische uitspattingen. De handgrepen voor de duorijder zijn nu geïntegreerd in het achterpaneel, waarmee het nieuwe design extra goed uitkomt. En dat is wanneer je 16 bent en je indruk wilt maken bij het andere geslacht wel zo belangrijk uiteraard!

In het frame van de SX 50 en RX 50 huist een potente watergekoelde eencilinder met kickstarter en een 6-versnellingsbak. Goed voor supersnelle (tussen)sprints en power in alle situaties. De gepolijste roestvrijstalen uitlaat klinkt niet alleen goed, maar oogt ook stoer en hint naar de succesvolle motorsportversies van Aprilia.

Aprilia levert de nieuwe 50cc’s in drie smaken waarmee iedereen aan zijn trekken komt. De SX 50 is de eerste, in Red Acceleration trim en voorzien van 17 inch wielen met gelikte velgdesigns.

De supersportieve SX 50 Factory en RX 50 Factory benadrukken optisch de link met de competitieversies met details als een zwarte handlebar en beschermende handkappen. Bovendien krijgen ze nog betere veersystemen voor en achter mee en een krachtiger remsysteem. Qua wielformaat heeft de RX 50 Factory net als de zwaardere motorversies vóór 21 inch en achter 18 inch rubber. 

De SX 50 Factory en RX 50 Factory worden geleverd in Red Stuntman livery: stijlvolle looks die alleen maar uit Italië kunnen komen.

De nieuwe Aprilia SX 50 en RX 50 staan inmiddels bij de officiële Aprilia-dealers. De prijs van de SX 50 bedraagt € 3.524, de SX 50 Factory is er voor € 3.924 en de RX 50 Factory voor € 4.074.