Zoeken

Eric Geboers verdronken

7 mei 2018
Motocross legende Eric Geboers is overleden. De voormalig wereldkampioen sprong zondag op de recreatieplas Miramar bij Mol van een boot om een in het water gevallen hond te redden en is daarbij verdronken.

De 55-jarige Geboers was volgens het Belgische VRT samen met enkele vrienden met een plezierbootje aan het varen, toen een klein hondje van boord sprong. Geboers sprong direct achter het hondje aan, maar verdween onder water. Een van de andere opvarenden sprong ook in het water om Geboers te redden, maar kwam al zelf ook in de problemen door het uiterst koude water.

Door duikers werd een zoektocht gestart, die om 1 uur 's nachts vanwege de duisternis moest worden gestaakt. Op maandagochtend werd de zoektocht hervat, enkele uren later werd het levenloze lichaam van Geboers gevonden.

Eric Geboers won maar liefst 39 Grand Prix in zijn motocross carrière en was de allereerste crosser ter wereld die wereldkampioen werd in de 125, 250 en 500 cc. Hij werd in totaal vijf keer wereldkampioen. In 2014 werd hij teammanager bij het Suzuki fabrieksteam van zijn oudere broer Sylvain.