Zoeken

BMW biedt Private Lease aan voor 6 modellen

16 augustus 2019
Private Lease heeft in de autobranche de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen en dus was het slechts een kwestie van tijd tot dit in de motorbranche zou worden opgepakt. Als eerste motormerk biedt BMW nu Private Lease aan voor een zestal modellen.

"Onbezorgd en voor een vast en scherp bedrag per maand rijden op een nieuwe BMW motorfiets of motorscooter," zo kondigt BMW Motorrad het Private Lease progamma aan. Het Private Lease programma is mogelijk gemaakt door BMW Financial Services, de lease- en financieringsmaatschappij van BMW. Hiermee is BMW Motorrad de eerste in de motorwereld die Private Lease aanbiedt. 

Dat Private Lease de laatste jaren een enorme vlucht heeft genomen laten de cijfers zien, in 2018 groeide de Private Lease markt met 46%. In totaal was in 2018 53% van de nieuw gekochte auto's een leaseauto en 18% van die markt was een Private Lease.

In het maandtarief van BMW Motorrad Private Lease zijn vrijwel alle kosten inbegrepen, je kunt zelf de looptijd van de overeenkomst en het aantal kilometers per jaar bepalen. Ook is het mogelijk om originele BMW accessoires mee te leasen. 

Met Private Lease richt BMW Motorrad zich voornamelijk op de nieuwe generatie motorrijders, beginnend vanaf het A2 rijbewijs, een generatie die meer en meer in maandbedragen denkt en niet ineens het volledige aanschafbedrag van een motor op tafel kan leggen, maar zich het maandbedrag wel kan veroorloven. 

"Eind vorig jaar zijn we met Private Lease gestart voor de G 310 modellen en hebben daarmee al goed gescoord," zegt Brandmanager BMW Motorrad Niels van Egmond. "De laatste jaren is Private Lease enorm gegroeid en zeker bij jongeren volledig geaccepteerd. We bieden Private Lease op dit moment aan voor een zestal lichte modellen, om die beginnend motorrijder op een BMW te krijgen."

Het Private Lease concept heeft BMW Motorrad nu voor een zestal modellen opgetuigd: G 310 R, G 310 GS, C 400 X, C 400 GT, F 750 GS en F 850 GS. De G 310 R kan al voor een maandbedrag vanaf € 149,- worden geleased, voor het duurste model F 850 GS geldt een vanaf leasebedrag van € 299,- per maand. 

Bij BMW Motorrad Private Lease betaal je een vast, all-in bedrag per maand, waarin vrijwel alle componenten zijn inbegrepen: onderhoud, reparatie, vervanging van banden, all risk verzekering, pechhulp, houderschapsbelasting en afschrijving. Alleen de kosten voor brandstof en eventuele bekeuringen zijn voor eigen rekening.   

"In principe zouden we Private Lease voor al onze modellen kunnen aanbieden, dat is een kwestie van een rekenformule erop los laten," vervolgt van Egmond. "We zien echter bij onze premium modellen S 1000 (R, RR, XR), R 1250 (GS, RT) en de K 1600 serie dat daar nog geen behoefte aan is, dat zijn klanten die nog gewoon het geld op tafel leggen. Of de motor zakelijk leasen, ook dat komt veel voor."

Meer informatie op www.bmw-motorrad.nl/privatelease.