Zoeken

Belg in Franse cel na jacht op motordief

14 mei 2018
Dat het niet slim is om zelf achter een dader aan te gaan, daar weet een motorrijder uit België inmiddels alles van. De 33-jarige Belg ging zijn gestolen motor terughalen in Noord-Frankrijk, maar zit nu zelf in de gevangenis voor poging tot doodslag.

De 33-jarige Ludovic J. wilde op donderdagavond vorige week zijn gesloten Yamaha terughalen in het Noord-Franse Tourcoing, nadat hij had vernomen dat de motor op donderdagavond was gespot in de beruchte wijk Bourgogne. 

Samen met een vriend trok hij erop uit en al snel kreeg het duo de gesloten motor in het vizier, terwijl de dief ermee door de wijk reed. De Belgen zetten daarop de achtervolging in. De dief, die nog een passagier achterop had, probeerde zijn achtervolgers af te schepen door een bocht van 180 graden te nemen, maar kwam daarbij ten val.

Volgens een woordvoerder van de politie reed er tussen de gestolen motor en J. nog een andere auto, die de plotse manoeuvre van de motorrijder niet had verwacht en hem niet meer kon ontwijken. De man op de motor kwam ten val en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Vrienden en familie van de motordief zagen het gebeuren en omsingelden de auto van Ludovic J., maar die wist te ontkomen en vluchtte richting Halluin, waar hij zich in een garagebox verstopte. De tientallen boze Fransen lieten zich niet tegenhouden en omsingelden de garagebox en sloegen er met sabels en ijzeren staven op. 

Pas rond 3 uur 's nachts kon de politie de gemoederen bedaren en kon J. zich uit de voeten maken, waarna hij zich aangaf bij de Franse politie. Hij is door de Franse politie opgesloten en zal zich moeten verantwoorden voor poging tot doodslag. Enkele heethoofden die J. hadden bedreigd, hebben een proces-verbaal aan hun broek. 

Bron: nieuwsblad.be