Zoeken

Test: Yamaha MT-09 SP

Yamaha heeft het nog eens gedaan. Een prima, goed verkopende machine upgraden, nog een klein beetje pimpen en neerzetten naast de standaardversie als ‘hetzelfde, maar toch beter’. Net als de R1M en MT10SP is er nu ook de MT09 met Öhlins: de MT09SP. En aangezien de vering nou net datgene was waar wij nog wel ruimte voor verbetering zagen, lijkt dit op papier een topidee. Of dat ook echt zo is, mochten we zelf uitproberen.

Vergelijk A2 Allroads

Lichte motorfietsen, A1 en A2, we komen ze steeds vaker tegen. Zeker de motorfietsen met een A2-label is een interessante. Ze hebben maximaal 35kW, ofwel 48 Pk en is dat eigenlijk niet ruim voldoende? Wij vinden van wel en lieten vier potente allroad A2 motorfietsen los op het terrein van Experience Island in Loon op Zand. De één was er meer klaar voor dan de ander, maar de pret die wij hadden was er niet minder om.

Vergelijk: Honda CBR650F versus Kawasaki Ninja 650

Waar tien jaar geleden de 600 Supersport een ongekende populariteit genoot lijkt de fiets anno 2017 voor de meeste fabrikanten volledig te hebben afgedaan. Of staan we op de vooravond van de Supersport 2.0, een Supersport waarbij het accent weer volledig op straat is gelegd? Vanuit dát idee hebben Kawasaki en Honda allebei een 650 Supersport op de markt gezet, maar buiten die gemene deler hadden de verschillen tussen beide motoren haast niet groter kunnen zijn.

Test: Kawasaki Z900RS

‘En, wat vind je er tot nu toe van?’ vraagt de lieftallige Kawadame tussen twee foto’s door. ‘Nou, als je voortaan geen enkele gewone Z900 meer verkoopt en alleen maar deze RS, dan snap ik dat’. En hoewel als grapje bedoeld, zit er wel een kern van waarheid in. De Z900 is akelig oké… en dat komt door meer dan alleen een tijdelijke bevlieging omdat we tegenwoordig retro’s zo gaaf vinden.

Test: Triumph Tiger 1200

Twee jaar na de lancering van de tweede generatie Tiger Explorer heeft Triumph haar Allroad vlaggenschip flink aangepakt. Zó flink, dat tegelijkertijd de naam is aangepast. In de heuvels van Almeria maakten we on- én offroad kennis met de nieuwe Tiger 1200 XRC en XCA, waarmee de Britten inderdaad een flinke stap vooruit hebben gezet.