Zoeken

Test: MV Agusta Brutale 800 RR

Enkele jaren geleden leek MV Agusta op de rand van de afgrond te staan, maar na een flinke reorganisatie en een Russische injectie zijn de Italianen weer terug van weggeweest. Voor 2018 werd de Brutale 800 RR aan Euro4 aangepast, maar dat is niet het enige dat de Italianen aan de driecilinder sportieve Naked hebben vernieuwd.

Dubbeltest: Harley-Davidson Road Glide en Street Glide

Op papier lijken de verschillen tussen Harley-Davidsons Road Glide en Street Glide marginaal, maar in het bergachtige achterland van Split blijkt dat het verschil tussen beide Glides haast niet groter had kunnen zijn. En dat is precies de reden waarom Harley-Davidson deze trip van 300 kilometer door Kroatië op beide motoren voor ons heeft bedacht.

Test: Kawasaki Z900RS Cafe

Tegen het eind van de jaren ’60 van de vorige eeuw ontstond in Californië een nieuwe jeugdcultuur die zich uitte in wijdvallende – of juist superstrakke – kleding met fleurige patronen en kleuren, haarbanden en slippers. Het was ook de tijd dat Kawasaki de wereld verraste met de Z900. Een halve eeuw later is de Flowerpower weer terug in vorm van de Z900RS Café, een retro-klassieke Caféracer die de set van Austin Powers niet zou hebben misstaan.

Snuffeltest: Honda GL1800 Gold Wing

Met als achtergrond het indrukwekkende havengebied van Antwerpen geeft Honda ons de kans voor een ‘snuffelstage’ met enkele nieuwe modellen. Nieuws- en leergierig als we zijn, grijpen we deze kans met beide handen om eindelijk eens kennis te maken met de nieuwe 2018 Gold Wing. Het zou eens tijd worden.

Test: Harley-Davidson Fat Boy

Zoals een Fat Boy is er maar één: een échte Fat Boy. Dat het Harley dan toch lukt het ding volledig overhoop te gooien zónder de essentie kwijt te raken is eh... eigenlijk best wel heel erg verbluffend.