Zoeken

MotoGP Le Mans: Marquez ongenaakbaar

De vijfde ronde van de MotoGP in Le Mans was er opnieuw geen maat op Marc Marquez. Terwijl zijn grootste concurrenten in het wereldkampioenschap Johann Zarco en Andrea Dovizioso beide onderuit gingen, schreef de zesvoudig wereldkampioen zijn derde overwinning op rij bij. Danilo Petrucci en Valentino Rossi maakten het podium compleet.

MotoGP Le Mans: sensationele pole voor Johann Zarco

Voor het eerst sinds Christian Sarron in 1988 heeft een Fransman zich op de pole position gekwalificeerd voor de Franse MotoGP Grand Prix. In de slotminuut van de kwalificatie reed Johann Zarco een tijd van 1'31.185 en was daarmee eentiende seconde sneller dan Marc Marquez. Danilo Petrucci maakte de eerste startrij compleet.

MotoGP Le Mans: Desmo Dovi topt dag 1

Een uur nadat zijn nieuwe contract met Ducati via Twitter wereldkundig was gemaakt heeft Andrea Dovizioso in de tweede vrije training in Le Mans de snelste tijd op de klokken gezet. De op een na succesvolste Ducati MotoGP coureur reed een tijd van 1'31.936 en was daarmee tweetiende seconde sneller dan Marc Marquez.

Andrea Dovisiozo verlengt contract met Ducati

De stoelendans in de MotoGP is in volle gang. Na Aleix Espargaro en Alex Rins is Andrea Dovizioso dit weekend in Le Mans de derde coureur die een nieuw contract heeft getekend. De op een na succesvolste Ducati MotoGP ooit heeft zich ook voor 2019 en 2020 met het merk uit Borgo Panigale verbonden.

Alex Rins verlengt contract met Suzuki

Zijn teamgenoot steelt de laatste races weliswaar de show, maar Suzuki heeft in eerste instantie het contract met Alex Rins verlengd. De jonge Spanjaard verdedigt daarmee ook in 2019 en 2020 de kleuren van Suzuki in de MotoGP.