Zoeken

MotoGP Qatar: Dovizioso troeft Marquez af

Met minder dan een motorlengte verschil heeft Andrea Dovizioso Marc Marquez in Qatar afgetroefd. De Ducati Team coureur pareerde de aanval die in de laatste bocht door Marquez werd ingezet en schreef daarmee de eerste race van het seizoen op naam. Valentino Rossi maakte het podium compleet.

MotoGP Qatar: Zarco steelt de pole

Na in de wintertraining al de snelste tijd op de klokken te hebben gezet heeft Johann Zarco zich in Qatar voor de eerste MotoGP race van het seizoen op de pole position gekwalificeerd. De Monster Yamaha Tech3 coureur reed in Q2 een tijd van 1'53.680 en was daarmee tweetiende seconde sneller dan Marc Marquez. Danilo Petrucci maakte de eerste startrij compleet.

Rossi tekent 2-jarig contract met Yamaha

Het zat er al aan te komen, maar nu is het officieel: Rossi heeft een nieuw 2-jarig contract getekend met Yamaha, waarmee de 9-voudig wereldkampioen over een jaar de eerste 40-jarige MotoGP coureur is.

Ralf Waldmann op 51-jarige leeftijd overleden

De Duitse Grand Prix legende Ralf Waldmann is zaterdagnamiddag op de leeftijd van 51 jaar plotsklaps overleden. Hoewel de precieze doodsoorzaak nog moet worden onderzocht, maar er wordt uitgegaan van een hartstilstand.

Tech3 met KTM in zee

Met de aankondigde breuk van Tech3 en Yamaha zeiden we het al, maar nu is het officieel: Tech3 gaat het volgende seizoen met KTM in zee. Door de deal met Tech3 komen er het volgende seizoen in de MotoGP 4 KTM RC16 machines aan de start.