Zoeken

Flat tracken in Faak

Nadat Ed zich in Engeland bij Dirt Quake zo enorm vermaakt heeft, sta ik direct te springen als ik een telefoontje krijg van Harley-Davidson om een vergelijkbaar feest mee te maken tijdens de European Bike Week. Dat is alleen maar het grootste Harleytreffen buiten Sturgis, dus wat kan er misgaan? Welnu….

Verslag EICMA 2017

De persconferenties van de grote merken waren voor liefhebbers online te volgen en direct downloadbaar voor de motorbladen. Je zult gemerkt hebben dat we er bij Motorfreaks als de kippen bij waren om je dit nieuws zo snel mogelijk te brengen. Maar er was meer nieuws te bespeuren op de Eicma. Motorfreaks speurde de beurs af en liet geen stand ongemerkt passeren. Hier is wat je nog niet op Motorfreaks vond…

Kijkje in de keuken van een Seat auto- en een Ducati motordesigner

Bij het ontwerpen van een racemotor speelt aerodynamica een grote rol. Bij een raceauto is dat niet anders, maar toch zijn het heel verschillende uitdagingen. Ducati Designer Edoardo Lenoci en Seat designers Tony Gallardo en García Baños kijken een dagje in elkaars keuken om te kijken hoe anders dat is.

Presentatie Triumph Bobber Black, Speedmaster en Visitor Experience Centre

Nog niet zolang geleden introduceerde Triumph de fraaie Bonneville Bobber, een fraaie minimalistische custom met vette looks en dito prestaties maar dat bleek niet genoeg. Tijdens een bliksembezoek aan Hinckley mochten we ruiken aan de nieuwe Bobber Black, Speedmaster en betraden we het totaal geheel nieuwe Factory Visitor Experience Centre!

Alien Moto: motorkleding met NASA technologie

Het is bijna een halve eeuw geleden dat we op de maan zijn geweest, maar nog steeds kiezen we in de racerij voor protectie voor de huid van een koe. Dat moet toch beter kunnen dacht een klein Zweeds bedrijf en ontwikkelde het Alien Moto motorpak, dat geheel uit synthetische materialen is opgebouwd.