Zoeken

Herbert Diess - nieuwe uber-Boss van Ducati

Herbert Diess is Matthias Müller opgevolgd als nieuwe topman bij Volkswagen. En dat zou wel eens goed nieuws kunnen zijn voor Ducati. Als fervent motorrijder was Diess begin deze eeuw bij BMW Motorrad verantwoordelijk voor de transitie naar de huidige moderne koers.

Verslag: Supermotoschool Marcel van Drunen

Tien jaar. Of iets in die buurt, maar laten we het op een rond getal houden. Tien jaar is het geleden dat we eens meededen aan een cursus supermotorijden bij Marcel van Drunen, veelvuldig supermotokoning der Lage Landen. Dat is meer dan lang genoeg om een complete racecarrière te beginnen, kampioen te worden en weer met pensioen te gaan, dus als Marcel ons vraagt het nog eens dunnetjes over te doen zeggen we daar geen nee tegen. Het mag wel weer eens.

Verslag Triumph Adventure Experience

Je hebt wel eens van die dagen dat je gewoon je eigen mazzel haast niet kan geloven. Soms is dat omdat je die ochtend net niet geschept werd op de locale rotonde, maar zo nu en dan krijg je weleens iets leuks in je schoot geworpen. Zo is het dat ik eind vorige maand plotseling gevraagd werd of ik wellicht tijd had een off-road dagje in Zolder, België mee te rijden. Een nieuw initiatief van Triumph. In samenwerking met de off-road rijschool Motokhana zou de geselecteerde pers daar getrakteerd worden op een dagje stoeien met de Tiger en de Street Scrambler .

10 jaar Wrenchmonkees

Als je dan toch naar het Noorden reist, kun je je vooraf natuurlijk al prima vermaken met alle vooruitzichten. Alles boven Hamburg is toch een soort ander gebied, ook wel bekend als het begin van Scandinavië. Dat daarmee ook alle inzicht van ruimte en afstanden de deur uit gaat, is een bijzondere bijkomstigheid, maar soms valt het mee. Het toeval wil dat Wrenchmonkees dit jaar tien jaar bestaat, een mooi moment om een kijkje in de keuken te nemen.

Rooskleurige toekomst Benelli

De toekomst van Benelli QJ ziet er weer rooskleurig uit. De Chinese automotive gigant Geely heeft recent namelijk een aandeel van bijna 10% genomen in Mercedes-Benz en AMG, na eind vorig jaar al een meerderheidsaandeel te hebben verkregen van Qianjiang, het moederbedrijf van Benelli.