Zoeken

Brembo verschaft helderheid terugroepactie rempomp

Brembo heeft meer duidelijkheid verschaft in de recente recall van de PR16 rempomp. Volgens de Italiaanse fabrikant heeft de recall alleen betrekking op rempompen die aan motorfabrikanten zijn geleverd en niet de losse verkoop.

Kleine groei voor Ducati in 2017

Ducati heeft opnieuw een goed jaar achter de rug, maar de rek lijkt er wel een beetje uit. Wereldwijd werden in 2017 bijna 56.000 motoren afgezet en dat zijn er slechts een handjevol meer dan in 2016, toen ook al slechts een groei van 1,2% werd genoteerd.

2017 opnieuw recordjaar voor KTM

De voorlopige kerncijfers van het bedrijfsjaar 2017 moeten nog worden gepubliceerd, maar vooruitlopend daarop heeft KTM alvast bekend gemaakt het afgelopen jaar zeker niet slecht te hebben geboerd. Wat volume betreft werd een groei van 17% gerealiseerd.

Silverline staakt verhuuractiviteiten

Na bijna 25 jaar moet Neerlands grootste motorverhuurbedrijf Silverline haar activiteiten gaan staken. Niet omdat het slecht gaat met de verhuur van motoren en cabrio's, verre van, maar omdat geen verzekeraar het wagen- en motorpark wil verzekeren.

2017 lichte groei motorverkoop

De verkoop van nieuwe motorfietsen is het afgelopen jaar wederom gegroeid. In totaal zijn 12.786 nieuwe motoren aan de man gebracht, een kleine groei van 1,68% ten opzichte van de 12.575 units van 2016. Voor het zevende jaar op rij was BMW de marktleider, dat met de R 1200 GS en GS Adventure tevens de twee best verkochte modellen in huis heeft.