Zoeken

Sarolea maakt debuut op Le Mans met Dunlop

17 april 2018
Saroléa maakt dit jaar z'n opwachting tijdens de 24 uur van Le Mans. De Belgische fabrikant van elektrische racers is door de organisator van de prestigieuze motorrace ACO uitgenodigd om enkele demonstratierondjes te rijden met de Saroléa SP7, die sinds kort met Dunlop schoeisel is uitgerust.

Voor de start van de 24 uur van Le Mans, die aanstaande zaterdag 21 april om 15:00 uur van start zal gaan, zal de Saroléa SP7 in handen van road racing coureur Dean Harrison voor volle tribunes met 75.000 man publiek twee demonstratierondjes maken. Dean Harrison is de afgelopen drie jaar de ontwikkelingsrijder voor Saroléa geweest.

De demonstratierondjes op het circuit van Le Mans markeren ook het officiële debuut van Dunlop banden, waarmee onze Zuiderburen een technisch partnerschap zijn aangegaan. Saroléa spreekt van een samenwerking die voor beide partijen een waardevolle R&D tool is, die de verdere vooruitgang zowel op straat als het circuit zal versterken. 

Torsten Robbens, CEO Saroléa:
Toen we gingen zoeken naar een bandenpartner voor ons project, was het natuurlijk dat we naar Dunlop gingen. Dunlop is de meest succesvolle bandenfabrikant in Endurance racing en is de regerend FIM WK Endurance wereldkampioen bandenfabrikant. Onze motor heeft immens veel koppel dat om een band vraagt die onze unieke eisen kan handelen. Tijdens testen leverden de Dunlops de grip en duurzaamheid die voor ons project vereist zijn.Wim van Achter (Motorcycle Motorsport Manager Dunlop Europe)
Dunlop is erg onder de indruk van de progressie en de ambitie van het Saroléa team. We hebben significante ervaring met elektrische motorfietsen, onze banden zijn gebruikt door de winnaars van de Isle of Man TT Zero race. We zijn trots dat Saroléa ons heeft gekozen als partner. Het is een opwindende samenwerking - we hebben allebei dezelfde ambities voor wat betreft de toekomst van elektrisch racen.