Zoeken

Honda Benelux prolongeert Honda CRE op TT circuit

14 februari 2018
Na een succesvolle eerste jaargang organiseert Honda Benelux ook dit jaar weer twee CRE's op het beroemde TT circuit van Assen. En het mooie is, het maakt geeneens uit wát je rijdt, zolang er maar Honda op de tank staat.

Wij waren er het afgelopen jaar wel van onder de indruk, van de Honda CRE - ofwel Circuit Rijvaardigheid Experience - die Honda rijders de kans biedt om zelf eens te rijden op het heilige asfalt van Drente. 

Nu heb je daar in principe elke circuitdag wel gelegenheid toe, maar dat kan voor iemand die nog nooit op een circuit heeft gereden best wel intimiderend zijn: tegenwoordig staat er tijdens een gemiddelde circuitdag vaak duurder spul dan tijdens een ONK raceweekend en gaat het er op de baan minstens zo hard aan toe.

Zo niet dus tijdens de CRE, waarbij je eerst een halve dag op het kleine circuit van Assen rijdt, om in de middag nog enkele sessies op het heilige asfalt te mogen rijden. In het tempo waarbij jij je lekker voelt en met dezelfde begeleiding als in de ochtend. Dat kan met een Fireblade, maar dat kan ook met een Africa Twin of, zoals in ons geval, met een NC750S. Lees anders ons verhaal over die dag nog maar eens terug.

De Honda CRE wordt dit jaar op vrijdag 18 mei en vrijdag 13 juli georganiseerd. Het inschrijfgeld bedraagt € 130,- en dat is inclusief lunchbuffet in het paddock restaurant en mooie foto's als herinnering. Het aantal plaatsen is beperkt, dus mocht je interesse hebben wacht dan niet te lang.